donderdag, 25 maart 2021 20:40

Sponsor Jan – Maarten van Tol, eigenaar Factor50 Zonwering & Montage

Geschreven door Marinde van Haren

 

Wordt uw huis mijn showroom?

Dat is de vraag én het aanbod van Jan-Maarten van Tol, eigenaar van Factor50 Zonwering & Montage.  We kennen Jan-Maarten al ruim 10 jaar als enthousiaste en goedlachse Artesiaan en nu hij als zelfstandig ondernemer zijn eigen bedrijf in zonwering, montage en onderhoud, is gestart, hebben we er ook een betrokken sponsor bij!

Lees hier verder welke mooie aanbieding voor aankomende zomer Jan-Maarten speciaal voor ons Artesianen heeft en hoe zonne-energie in je voordeel werkt, ook bij zonwering!
Ook heeft Jan-Maarten nog een goede tip om ons prachtig vernieuwde club-terras helemaal áf te maken en geeft hij in kernwoorden aan wie er als tennisser en ondernemer achter die enthousiaste man schuilgaat.

factor 50

Sinds Jan-Maarten zo’n 11 jaar geleden in Koudekerk kwam wonen, is hij lid van onze gezellige tennisclub. Vanwege het dorpse karakter van Artesia is het een club waar je makkelijk contacten legt en je je snel thuis voelt, zo heeft Jan-Maarten ervaren. Als voorzitter van de CTC (club toernooi commissie) was hij een aantal jaren hét gezicht van het clubtoernooi.

 

Sinds vorig jaar zomer is Jan-Maarten zijn eigen bedrijf in zonwering, rolluiken en horren gestart.
Best bijzonder om dat midden in coronatijd op te starten, vraag ik hem. 
Jan-Maarten vertelt enthousiast hoe hij zijn ondernemerszin en zijn gespecialiseerde vakkennis van zonwering wist te combineren in zijn eigen onderneming www.factor50zonwering.nl .
Aan het begin van deze eeuw heeft Jan-Maarten zo’n tien jaar een eigen klus-en onderhoudsbedrijf gehad. In die tijd is zijn professionele liefde voor zonwering ontstaan; een mooie en passende aanvulling op een huis, waar mensen blij mee zijn. Later is hij in die branche in loondienst gaan werken tot in de zomer 2020 alles samenviel en hij de stap naar een eigen bedrijf opnieuw zette maar nu helemaal gericht op zonwering, rolluiken en horren. Van advisering, montage tot onderhoud, zo vertelt Jan-Maarten. Hij straalt erbij en het zonnige woordgrapje is snel gemaakt ?

 

In zekere zin was de start in een tijd waarbij mensen veel thuis waren en werkten niet zo vreemd. In de loop van 2020 hebben veel mensen onderhoud aan en in hun huis gepleegd en werd thuis een steeds belangrijker plek. Hierbij was binnenshuis het prettig hebben gewenst, maar was het buiten-leven minstens zo belangrijk. Jan-Maarten kijkt zodoende tevreden op de start van zijn bedrijf terug.

 

Hoe gaat zo’n proces van aanschaf in zijn werk?

De wens van de klant staat uiteraard centraal, is direct het antwoord van Jan-Maarten. ‘Ik ga binnen een week na het eerste contact naar de woning toe en luister heel goed naar de wensen van een klant. Zoekt men koelte in huis, wil men juist screens langs de ramen of een mooi terrasscherm? Ik neem altijd folders met voorbeelden en stalen van doeken mee.’ Jan-Maarten heeft oog voor het huis en wat daarbij passend kan zijn. Dit advies is uiteraard geheel vrijblijvend en wordt keurig en snel, binnen een week, in een offerte aan de klant verwoord. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
Alles is maatwerk en daarom zit er, afhankelijk van het seizoen, zo'n 5-7 weken levertijd op de schermen en toebehoren. Het monteren is uiteraard inbegrepen en wordt keurig en secuur uitgevoerd. De garantie is minimaal 5 jaar en bij sommige producten zelfs 7 jaar.

 

Wat zijn in de zonwering-branche de innovaties?

Dat blijken er heel wat te zijn; Met een pergola-zonwering kunt u uw terras tot 30m2 in één keer van schaduw voorzien! Daarnaast zijn de cassettes bij een knikarmscherm bijna allemaal dicht, zo wordt het doek nóg beter beschermd tegen weersinvloeden. Doeken zijn niet alleen zonwerend met een hoge UV bescherming, maar kunnen ook waterbestendig zijn en hebben zeker een verkoelend effect in de woning. Bijna alle schermen zijn elektrisch bedienbaar, waarbij er inmiddels ook screens en rolluiken leverbaar zijn die op zonne-energie werken en per app op afstand bediend kunnen worden. In de verticale screens is er een uitvoering ontwikkeld die in alle standen windvast is. Tenslotte noemt Jan-Maarten de opkomst van rolluiken die naast 100% zonwerende en verduisterende eigenschappen en goede isolerende werking hebben . Kortom, voor elk huis is er een goed bij-passend zonwering.

 

Heb je nog ideeën voor verdere verfraaiing van het clubhuis van Artesia?

Allereerst de complimenten voor ieder die heeft bijgedragen aan het gezellige en vernieuwde interieur van ons clubhuis en recent ook aan het exterieur. De entree, het terras en de lange zitbanken zien er prachtig uit. ‘Ik zie mogelijkheden voor een zogenaamde pergola zonwering zodat in de hoogzomer iedereen op het zonovergoten terras een plekje in de schaduw vindt', zo vat Jan-Maarten samen. 'Iets met een frame in een (gebroken) witte kleur en een doek in unikleur of misschien met een klein streepje in bijvoorbeeld donker grijs. Ik adviseer als vakspecialist het bestuur graag hoor!’ lacht Jan-Maarten.

Wie is Jan-Maarten, de tennisser in een paar kernwoorden? Fanatiek is het eerste dat geroepen wordt, gevolgd door ‘eerlijke speler met een goede backhand'.
Wie is Jan-Maarten, de eigenaar van www.factor50zonwering.nl in kernwoorden? Servicegericht is nu het eerste dat geantwoord wordt. ‘Dat is één van mijn drijfveren’, benadrukt Jan-Maarten. Ik ben super-enthousiast over mijn werk, over de producten die ik verkoop; ik lever werk op hoog niveau af, of het nu om een onderhoudsbeurt gaat of om een compleet nieuwe zonwering, dat maakt niets uit. Maar service aan de klant is het meest belangrijk!

 

Jij krijgt het laatste woord; wat wil je nog aan je clubgenoten kwijt?

Voor alle leden is er de vroege beslissers actie. Tot en met April krijgt u bij aanschaf van een zonwering en/of rolluik met een Somfy motor de afstandsbediening gratis. En bij minimale besteding van € 1000,= krijgt u een lekkere cadeaubon van Vleesboerderij Dorrepaal uit Leiderdorp.
Bel voor een afspraak direct met Jan-Maarten 06-40712274 of stuur hem een email;

Agenda

Geen activiteiten gevonden