Informatie

De club

Artesia is in juni 1965 opgericht en bestaat nu dus ruim 50 jaar. De vereniging begon met 35 leden en 2 banen aan de Kerklaan in Koudekerk. Na 4 jaar was het aantal leden dusdanig gegroeid (127) dat er een ledenstop werd afgekondigd. In 1972 werd het park uitgebreid tot 4 tennisbanen. In 1974 werden de banen verlicht en werd het clubhuis uitgebreid. In de jaren daarna werd veelvuldig gesproken over het uitbreiden van het park, danwel het verhuizen naar een nieuwe locatie. In 1987 verhuist Artesia naar de huidige locatie aan de Weidedreef met 6 gravelbanen. De totstandkoming van het park en het clubhuis wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door de inzet van vele leden bij het vinden van financiering en bouw van het clubhuis. In 1994 heeft Artesia ruim 500 leden. In 1997 is Artesia geprivatiseerd. De gravelbanen zijn in 2010 geüpgraded naar smashcourtbanen waarop het hele jaar door kan worden getennist.

 

Het park

Op het park zijn zes verlichte smash-court tennisbanen en 1 betonbaan. Op de smash-courtbanen kan het hele jaar door gespeeld worden, behalve bij opdooi en ook niet als de banen bedekt zijn met sneeuw. De betonbaan wordt vaak gebruikt voor leuke spelletjes, en je kan er tevens in je eentje tegen de muur aan spelen om te oefenen.
Clubhuis
Artesia beschikt over een mooi en gezellig clubhuis. Het clubhuis is onlangs nog gerenoveerd met een mooie nieuwe look en compleet nieuw meubilair.
Binnen is de bar met tafels en stoelen. Aan de voorkant van de clubhuis kan je plaatsnemen op het zonnige terras.
Bij de bar zijn diverse warme en koude dranken, snacks en lekkernijen verkrijgbaar. Je kunt betalen met je pinpas of met contant geld.
Bij langdurige regenval en op stille uren kan de bar gesloten zijn.
Artesia beschikt ook over 2 kleedkamers, als je binnenkomt links de gang in. Daar kun je je omkleden en tevens ook douchen. In de hal van het clubhuis zijn de WC’s en de kapstok. Mocht je het koud krijgen op het terras, kan je ook in de hal kleedjes pakken om het wat warmer te hebben buiten. In de gang links is ook nog een vergaderkamer beschikbaar waar het bestuur en de diverse commissies gebruik van maken om te vergaderen.

 

Openingstijden

Het tennispark van Artesia is elke dag geopend van 8:00 tot 23:00.

 

Reglementen

Het huishoudelijk reglement kun je hier lezen.

 

Statuten

De statuten van Artesia kan je hier lezen.